Moderne sportsfægtning

Fægtningen kan spores helt tilbage til oldtiden, hvor krigere blev uddannet i fægtning. I Europa har fægtningen også lange traditioner, hvor det oprindeligt blev praktiseret som øvelse til kamp i krig eller i dueller. I slutningen af 1800-tallet udviklede fægtning sig til en konkurrencesport.

I Europa falder moderne sportsfægtning indenfor tre discipliner; kårde, fleuret og sabel. I JAF tilbyder vi undervisning indenfor kårde og fleuret.

 

Moderne sportsfægtning, som er det vi dyrker i JAF, er hurtig og atletisk og ligger et stykke fra de koreograferede kampe, man kan se på film eller i teateret. I moderne sportsfægtning vil to modstandere gennemføre en intens kamp om point på en fægtepist. Under kampen er koncentration, koordination, teknik, taktik, fysik og erfaring afgørende faktorer for kampens udfald. Det hele foregår i et hurtigt tempo, hvorfor det kan være svært for det utrænede øje at se, hvilken fægter der rammer sin modstander først. Heldigvis kan elektriske apparater hjælpe med at registrere, hvem der først rammer modstanderen.

 

Sporten er teknisk krævende, og særligt i begyndelsen er der en stejl læringskurve, men i takt med at man lærer at angribe og forsvare sig med et af våbnene, udvikler man sin koordinationsevne, balance og fleksibilitet, samtidig med at man får en god fysisk form. Derfor er fægtning ideel træning for dem, der ønsker at holde sig i form uanset alder og evner.

Nedenfor kan man læse om de våben, vi fægter med i JAF:

Kårde

Fleuret