Stævnenyt
27. november 2012
 
Sæsonen er i fuld gang og JAFs fægtere har gang i stævner herhjemme og i udlandet.
 
Herhjemme deltager stævneagtive fægtere i de danske ranglistestævner samt Århus og Skrydstrup Cup, som er gode stævner for både nybegyndere og øvede. Resultaterne fra disse kan følges på Dansk Fægte-Forbunds hjemmeside.
 
JAFs stævneaktive fægtere tager desuden til internationale stævner og cups.
 
I Lübeck fægtede Magnus sit første udenlandske stævne. Her vandt han flot den første udslagskamp i egen kategori, dreng/ pige, og fik samtidig en masse gode kampe i kadetpuljen.
Tillykke til Magnus med hans debut.
Til dette stævne deltog også Christian Pors og Emil Fynbo som opvarmning til deres junior Word Cup sæson.
 
Årets første junior World Cup på fleuret fandt sted i Luxemburg med ikke mindre end 3 JAF fægtere: Louise Morell Vestergaard, Emil Fynbo og Christian Pors. Stævnet var utolig stærkt og bød på masser af lærerige kampe mod andre stærke elitefægtere. Desværre røg alle tre JAFere ud efter puljen.
Næste world cup finder sted 8-9 december, i London, hvor vi ønsker Emil og Christian held og lykke.
 
Sæsonen er også igang for Julius Sørensen der har fægtet Cadet Circuit på fleuret i Manchester, Budapest, Grækenland og Wien. Her har han opnået to top 32 placeringer og to top 128 placeringer, og han er nu nummer 54 på Cadet Circuit rankinglisten - og dermed 3. bedste dansker. Tillykke til Julius med den flotte præstation, og held og lykke i jagten på de vigtige point der skal sikre en plads til EM og VM. 


Opvisning i Skæring
 
Emil og Julius tryllebandt publikum ved fægteopvisning i Skæring med deres tempofyldte og legende fægtning.
Der blev skrevet autografer, svaret på alle mulige spørgsmål og de fik lidt kroner ind i den omvandrende maske. 
 
 
 
Børnehold:

Asbjørn og Louise er nye hjælpetrænere på børneholdene.
Asbjørn på  mandagsholdet og Louise på onsdagsholdet.
 
JAF har fået en ny Danmarks mester

Der var flot med medaljer, da JAF deltog ved DM for seniorer i Hillerød den 4. - 6. maj 2012.

Kirsten Pallesen tog en flot 1. plads i Dame Fleuret Individuel og Louise Morell løb med 3. pladsen. Også på Dame Kårde Individuel var der medalje, idet Jannie Høtoft vandt en 3. plads.
 
På hold var der ligeledes medaljer til JAF. På Dame Fleuret vandt JAF en 2. plads, på Herre Fleuret en 3. plads og på Dame Kårde endnu en 3. plads. 
 
Der var stor deltagelse blandt JAFs fægtere, og det var fantastisk at opleve den store opbakning og gejst blandt fægtere og andre fra JAF.

JAF siger stort tillykke til Kirsten med guldmedaljen.
 
 
Her ses en tilfreds fægtemester med to af medaljetagerne 

 
Til de afholdte FIE dommer-eksamener i hhv. Bratislava og Athen i november fik JAF klart sin andel af nye dommere. Martin Brandt Rasmussen bestod i Bratislava eksamen på fleuret. Han nåede også at dømme i Bratislava og mangler nu kun et world cup stævne, før han kan få det endelige bevis på, at han er B-dommer.
Kirsten Pallesen tog i Athen alle med storm og bestod som den første dansker nogensinde både eksamen på fleuret og kårde - super sejt gået! Kirsten skal i den næste tid ud og dømme til to world cup stævner, før den endelige dommertitel er helt i hus, men vi kender Kirsten og ved, det bliver en smal sag.
 
Ifølge DFFs dommeransvarlige, Mads Hejrskov, står vi, med tre nye dommere og flere på kandidatlisten på spring til at tage eksamen, bedre rustet end nogensinde før til at kunne honorere de dommerkrav, der stilles ved deltagelse i internationale stævner, samtidig med at dommerniveauet ved de danske stævner hæves betydeligt.
 
JAF ønsker Kirsten og Martin stort tillykke med den flotte indsats!
 

 Resultat fra B&U DM 2012 klik HER