Om fægtning
 
Fægtning er en sport ud over det sædvanlige 
Fægtning er måske nok noget de fleste kender fra film, men som moderne sportsgren har de færreste stødt på den. Man møder den ikke i idrætsundervisningen i skolen, og kun sjældent når den helt frem på TV-skærmen. Men fægtning er en sport for alle!
Sporten har udgangspunkt i holdtræning og er dermed en meget social sport, som man kender fra mange andre sportsgrene, men den er også ekstremt individuel. Selv når der fægtes holdkampe, er der jo netop tale om to fægtere pr. kamp - hver med sin egen teknik, egne finter og særlige tricks - og alligevel formår en holdkamp at spille på alle strengene, man forbinder med team-sport.
 
Man lærer hele tiden
Fra første dag man til træning lærer at stå og bevæge sig rigtigt, til man måske deltager i internationale stævner, er der hele tiden nye ting at arbejde med. Fægtning er en yderst teknisk krævende og udfordrende sport, hvor styrke, hurtighed og udholdenhed skal optimeres kontinuerligt. Men også mentale evner er helt essentielle, hvis man skal være en god fægter. Derfor sigter træningen også mod at styrke koncentration, fokusering og taktisk formåen - evner man uden tvivl også kan have gavn af uden for fægtepisten.

Alder gør ingen forskel
Man kan begynde at fægte fra omkring de otte år. For yngre børn har vi fægteforberedende leg og træning hos Minimusketererne. Men de ældre på op til 60 års alderen kan skam også være med - også på højt niveau. Det er sjældent man ser en så alsidig spredning på aldre i andre sportsgrene.
 
Mange aktiviteter og stævner
Der arrangeres endvidere masser af spændende fægteaktiviteter og stævner for børn, unge, og seniorer hele tiden. Har man lyst, er der mindst et stævne om måneden, fællestræning i forskellige klubber, reparationsaftener og andre sociale arrangementer og meget mere på programmet ud over den ugentlige træning.